Domácí Baileys
13. 11. 2009
Ač jsem nevánočňák, tak přeci jenom nadcházející zima mi připomíná roztopená kamna, na nich hrnec a v něm se vařící salko...takže pro mlsné jazýčky ozkoušený recept na Baileys:-)
2 kondenzovaná slazená mléka,
0,5 litru whisky nebo rumu,
1 mandlový pudink,
0,5 litru mléka
Neotevřené plechovky mléka ponoříme skoro celé do vody a dvě hodiny vaříme - proto to u mně evokuje roztopená kamna, přeci jenom když s nima topím už mě nevytrhne jestli na nich něco stojí nebo ne - , po uvaření necháme vychladnout. Já ty plechovky v průběhu otočím, ale třeba to vůbec není potřeba. Ale aspoň mám během těch dvou hodin co dělat;-). Pudink klasicky uvaříme, návod je na sáčku, tak tady bude chybět, při chladnutí s ním mícháme aby neztuhnul. Po všeobecném vychladnutí dáme zkaramelizované Salko do mixéru, doporučuji tedy nedávat ho tam v plechovkách...., přidáváme k němu postupně pudink, snažíme se nezašvihat celou kuchyň a následně přiléváme alkohol se stejnou snahou. Já jsem stará držgrešle, nebo sociál, jak chcete, takže používám tuzemáček rumíček a je to dobré i sním...úplně to cítím jak to celé dohromady voní...
Po smíchání by se to mělo nechat uležet a následně podávat s ledem. Pokud nemáte ledničku která sama plive led doporučuju led připravit jako první, nebo se k němu vůbec nedostanete. A pokud chcete něco nechat k uležení další doporučení...zde uvedenou dávku zmnožte, jinak vás čeká další vaření:-)
Dobrou chuť
Ještě doporučuju připravit si flašky do kterých to nalejete:-)
2 kondenzovaná slazená mléka,
0,5 litru whisky nebo rumu,
1 mandlový pudink,
0,5 litru mléka
Neotevřené plechovky mléka ponoříme skoro celé do vody a dvě hodiny vaříme - proto to u mně evokuje roztopená kamna, přeci jenom když s nima topím už mě nevytrhne jestli na nich něco stojí nebo ne - , po uvaření necháme vychladnout. Já ty plechovky v průběhu otočím, ale třeba to vůbec není potřeba. Ale aspoň mám během těch dvou hodin co dělat;-). Pudink klasicky uvaříme, návod je na sáčku, tak tady bude chybět, při chladnutí s ním mícháme aby neztuhnul. Po všeobecném vychladnutí dáme zkaramelizované Salko do mixéru, doporučuji tedy nedávat ho tam v plechovkách...., přidáváme k němu postupně pudink, snažíme se nezašvihat celou kuchyň a následně přiléváme alkohol se stejnou snahou. Já jsem stará držgrešle, nebo sociál, jak chcete, takže používám tuzemáček rumíček a je to dobré i sním...úplně to cítím jak to celé dohromady voní...
Po smíchání by se to mělo nechat uležet a následně podávat s ledem. Pokud nemáte ledničku která sama plive led doporučuju led připravit jako první, nebo se k němu vůbec nedostanete. A pokud chcete něco nechat k uležení další doporučení...zde uvedenou dávku zmnožte, jinak vás čeká další vaření:-)
Dobrou chuť
Ještě doporučuju připravit si flašky do kterých to nalejete:-)
Komentáře
Přehled komentářů
Jasně, přijeď:-)
Ještě pro ostatní, když Ty jsi to nenapsala...rada od Evy: salko stačí vařit v papiňáku hodinu. Mně na kamnech to netrápí, ale poloviční doba varu na plynu nebo elektrice znát bude:-)
To zní báječně!
(Eva, 13. 11. 2009 11:15)Ale vzhledem k pracnosti, by mozna byla vhoda názorna ukázka? ... tu lahvicku bych si prinesla :)
ukázka
(SiskaD, 13. 11. 2009 11:28)